Online platform ‘The Mental Box’ voor professionals die met
kinderen en jongeren werken

Online platform ‘The Mental Box’ voor professionals die metkinderen en jongeren werken

Drs. Naomi Vandamme (klinisch psycholoog en GZ-psycholoog) heeft een speciaal online platform opgericht voor professionals die met kinderen en jongeren werken. Het platform ‘The Mental Box’ biedt kindvriendelijke en interactieve werkvormen (video’s, spelletjes en verhalen) om samen met alle betrokkenen rondom het kind te bouwen aan hulpbronnen in het omgaan met complexe situaties. Deze werkvormen kunnen ook door gezinshuisprofessionals gebruikt worden.

Naomi Vandamme werkt in haar veerkracht expertisecentrum en haar eigen praktijk met kinderen en jongeren die traumatische ervaringen hebben meegemaakt. In een interview met Augeo magazine gaat Naomi Vandamme verder in op het thema trauma en veerkracht bij kinderen en jongeren. Zo vertelt zij in het interview over de veerkrachtpuzzel die zij ontwikkeld heeft. Een methode die ingezet kan worden door een hulpverlener om samen met een jeugdige inzichtelijk te maken wat deze jeugdige nodig heeft aan de hand van kind-gerelateerd en omgevingsgerelateerde bronnen van veerkracht (sociaal-ecologische visie op veerkracht).

Het platform ‘The Mental Box’ omvat niet alleen informatie voor (gezinshuis)professionals, maar er is ook een speciale ontmoetingsplaats voor kinderen, hun hulpverlener of andere mensen uit hun omgeving: ‘The Able Hut’,. The Able Hut omvat raadsles, verhalen, challenges, en ‘let’s do it together’s’, speciaal ontwikkeld voor kinderen en jongeren gericht op veerkracht en mentale gezondheid.

Meer weten over trauma en veerkracht?

Check dan de website ‘The Mental Box’, of bezoek de kennisbank over ‘hechting en veerkracht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *