Antwoorden over de richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming in toegankelijke ‘learning byte’

Antwoorden over de richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming in toegankelijke ‘learning byte’

Wat zijn de richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming? Waarom hebben we deze richtlijnen? En zijn de richtlijnen ook bedoeld voor gezinshuisprofessionals? De learning byte geeft in korte tijd antwoorden op al deze vragen.

De richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming zijn ontwikkeld om professionals te ondersteunen in hun werk om samen met jeugdigen en ouders te beslissen over de best passende hulp en ondersteuning. De richtlijnen zijn op basis van onderzoek, praktijk- en ervaringskennis tot stand gekomen. Het Nederlands Jeugdinstituut (NJi), de Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk (BPSW), Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en de Nederlandse verering van pedagogen en onderwijskundigen (NVO) zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen, het herzien en het implementeren van de richtlijnen.

Op dit moment zijn er 17 richtlijnen over onderwerpen als KOPP/KOV, scheiding en problemen van jeugdigen, seksuele ontwikkeling, problematische gehechtheid en uithuisplaatsing. Iedere richtlijn omvat een onderbouwing, handige werkkaarten en informatie over de richtlijn voor ouders. Voor sommige richtlijnen zijn eveneens aanvullende materialen ontwikkeld speciaal voor jeugdigen.


Meer weten over de richtlijnen?
Check de site voor alle richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming

https://richtlijnenjeugdhulp.nl/
https://richtlijnenjeugdhulp.nl/professionals/richtlijnen-hoe-zit-het/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *